nl
en
About us | Events | Alternatieven voor Single-Use Plastic en Plastic Verpakkingen

Alternatieven voor Single-Use Plastic en Plastic Verpakkingen

Plastic verpakkingen, welke alternatieven en innovatieve oplossingen zijn er?

Over het evenement

De plasticsoep is een internationaal probleem. Wetgeving, zoals de Europese Single-use Plastic Ban, statiegeld op kleine flesjes en Extended Producer Responsibility, dwingt de branche daarom om de komende jaren de productiemethodes aan te passen. Alle verpakkingen moeten daarnaast recyclebaar zijn in 2030.

Om het toepassen van nieuwe innovatieve en duurzame oplossingen te bevorderen koppelen ABN AmroImpact Hub Amsterdam en TNW innovaties aan bedrijven tijdens het Impact Nation programma. Op 26 augustus doen we dit live bij CIRCL met verschillende experts op het gebied van plastic en verpakkingen. Tijdens het evenement behandelen we drie strategieën om met het plasticprobleem om te gaan en bijbehorende innovaties:

1. Minder plastic: zoals ontwerpstrategieën die minder plastic materiaal vereisen
2. Beter plastic: ontworpen voor hergebruik inclusief retourlogistiek
3. Geen plastic: biobased of andere alternatieve materialen, verpakking weglaten

Programma

15:00 Welkomstwoord en introductie door Impact Nation
15:05 ABN Sector Banker David Kemps: B2B plastic
15:10 ABN Sector Banker Retail Henk Hofstede: B2C plastic
15:15 Expert presentatie: Minder plastic
15:30 Expert presentatie: Beter plastic
15:45 Expert presentatie: Geen plastic
16:00 Einde virtueel event
16:00 Q&A met sprekers en publiek bij CIRCL
16:30 borrel bij CIRCL

SPREKERS

VYTAL introduceert een digitaal verpakkingssysteem dat het wegwerp- en plastic afval van afhaal- en bezorgmaaltijden vervangt door herbruikbare kommen. VYTAL’s kommen worden gebruikt door verschillende restaurants, supermarkten en bezorgdiensten in Duitsland en zijn vanaf de tiende vulling klimaatneutraal.

Poliloop biedt een milieuvriendelijke en schaalbare oplossing op niet-recyclebare kunststoffen door plastic te benutten als koolstofrijke voedselbron voor hun Bacteira: een bacteriële cocktail die plastic afval verbruikt. Fossiele producten transformeren zo tot grondstoffen die opnieuw onderdeel worden van het natuurlijke ecosysteem.

Grown Bio groeit een biologisch afbreekbaar alternatief voor plastic door mycelium en lokaal verkregen landbouwafval te verwerken tot verpakkingen, isolatiepanelen en interieur. Het plantaardige materiaal produceert zuurstof, absorbeert CO2 en dient na gebruik opnieuw als voedingsbron voor de bodem.

Voor wie

  • MKB
  • Startups
  • Experts uit de plasticindustrie.

 

WAAROM MEEDOEN?

Er zijn 8,5 miljard stuks plastics in de wereld, dat is 1000 kilo per inwoner. En er overlijden 1 miljoen mensen per jaar door de gevolgen van plastic. Voor de toekomst is het nodig dat we met elkaar blijven werken aan slim ontwerp, hergebruik, retoursystemen en hoogwaardige recycling.

LOCATIE

Dit evenement vindt zowel online als offline plaats. Wilt u het event virtueel bijwonen? Kies dan voor het ticket Online bijwonen in de check-out. Daarnaast zijn er 50 regular tickets (Live bij CIRCL) beschikbaar om het event bij te wonen op locatie bij CIRCL, in Amsterdam.

 

PARTNERS

Dit evenement is een samenwerking tussen ABN Amro, Impact Hub Amsterdam, TNW en CIRCL.