de-uitdaging250
GASD_1

Partners

NBU_logo plus
REDamsterdamDG_M

Ga jij De Uitdaging aan?

Impact Hub Amsterdam, Nyenrode (Leergang Sociaal Ondernemen) en de gemeente Amsterdam starten dit najaar met het acceleratieprogramma De Uitdaging. Het programma is bedoeld voor ondernemers die zich richten op het creëren van plekken voor een arbeidsmatige dagbesteding en/of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens De Uitdaging ontwikkel of versterk je in samenwerking met andere ondernemers het business model voor je sociale firma. Daarbij krijg je professionele ondersteuning tijdens masterclasses, je ontwikkelt je ondernemerskills tijdens workshops, daagt elkaar uit in intervisie bijeenkomsten en je krijgt een ervaren ondernemer als mentor toegewezen. Ga jij De Uitdaging aan?  
Wat je leert

Het programma:

Je volgt gedurende zes maanden training, die bestaat uit een combinatie van groepstraining, peer-to-peer learning en individuele mentoring/coaching. Onderwerpen zijn onder meer: business modeling, financiële planning, strategie-uitwerking en -executie, juridische zaken, sales en acquisitie.
 • 1 dag per week toegang tot de co-working space van Impact Hub Amsterdam
 • toegang tot een kwalitatief zeer hoogwaardig netwerk van experts, mentoren, investeerders en mede-(sociaal) ondernemers
 • online zichtbaarheid

Je leert:

 1. wat je nodig hebt om je onderneming een solide start te geven
 2. wat de sterke kanten zijn van je businessmodel en welke aspecten je nog kunt ontwikkelen
 3. hoe je jouw strategie kunt uitwerken, testen en valideren

Wat heb je aan het eind van het programma bereikt?

De eerste programmafase vindt plaats van oktober tot en met december 2016. Na afloop heb je:

 • je business model en het financiële plan uitgewerkt
 • je organisatie ingericht en je eerste team compleet
 • Betrokken ondernemers

  fieke_-_funforest

  Fieke Roozen, Fun Forest

  ‘Je hoeft niet alles te kunnen. Verbind experts aan je bedrijf om je onderneming te professionaliseren en bouw actief aan een netwerk van andere sociaal ondernemers om elkaar te versterken.’

  rob_chain_logistics

  Rob Jansen, Chain Logistics

  ‘Ondernemen vergt veelzijdigheid. Het is daarom belangrijk om positief, realistisch en nieuwsgierig in het leven te staan en je te laten omringen door mensen waar je mee kunt klankborden’.

  renske_-_road

  Renske Kastelein, Restaurant Freud

  ‘Sociaal ondernemen is voor mij een ‘must’ in het leven. De sociale missie staat voorop en daarin de uitdaging om succesvol te zijn met je bedrijf. Het is niet altijd makkelijk maar iets doen wat er toe doet, geeft kracht en voldoening. Ik zou niet meer zonder kunnen.’

  wethouder-vliegenthart

  Wethouder Vliegenthart (Werk, Participatie en Inkomen)

  ‘Sociale firma’s zijn belangrijke partners voor de gemeente. Wij bieden sociale ondernemers daarom graag extra ondersteuning, bijvoorbeeld met De Uitdaging en het investeringsfonds’

  Mentoren

  Bij het opstarten van een nieuwe onderneming komen de nodige uitdagingen kijken, zoals de uitwerking en validatie van een duurzaam business model, het opzetten en uitbreiden van het team en het binnenhalen van voldoende financiële middelen.
  Dit zijn niet alleen onderwerpen van operationele aard, maar deze uitdagingen vragen ook om sterk leiderschap en een duidelijke strategische koers. Amsterdam kent een rijk ondernemersklimaat waarin andere ondernemers je al voor zijn gegaan. Daarom zal je in De Uitdaging niet alleen bijgestaan worden door experts op het vlak van ondernemen en sociale firma's, maar word je ook gekoppeld aan een ervaren ondernemer die het klappen van de zweep kent. Deze ondernemer kun je aan de tand voelen over zijn of haar ervaringen, maar zal jou ook van doortastende vragen en constructieve feedback voorzien.

  Meedoen?

  Hier vind je de selectiecriteria. Heb je interesse in deelname? Geef je gegevens door via de blauwe aanmeldknop op de homepagina van De Uitdaging, dan nemen wij contact met je op. Je kunt je tot 15 september aanmelden. Alle deelnemers krijgen feedback op hun concept.

  Location

  Impact Hub Amsterdam
  Haarlemmerweg 10c
  1014 BE Amsterdam
  The Netherlands
  See it on Google Maps

  Data

  Fase 1
  • Module 1: 13 en 14 oktober
  • Masterclass 1: 28 oktober
  • Masterclass 2: 11 november
  • Masterclass 3: 22 november
  • Module 2: 8 en 9 december
  Fase 2
  • Trainingsdag 1: 6 januari 2017
  • Intervisie 1: 27 januari
  • Trainingsdag 2: 3 februari
  • Intervisie 2: 24 februari
  • Trainingsdag 3: 3 maart
  • Finale: 23 maart
  • Intervisie 3: 31 maart