nl
en
Our services | Join an accelerator program | CIRCO Track – Circulair Verpakken Afhaal- en Bezorgmaaltijden

CIRCO Track - Circulair Verpakken Afhaal- en Bezorgmaaltijden

In samenwerking met Rabobank organiseert Impact Hub Amsterdam namens Circo Hub Noord-Holland de CIRCO Track ‘Circulair Verpakken Afhaal- en Bezorgmaaltijden’. In deze Circo track helpen we bedrijven voor te bereiden op de komst van uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV), om zo samen te werken aan een duurzame verpakkingsketen voor afhaal- en bezorgmaaltijden. Deze track is gericht op voedselproducten, retailers & horecaondernemers, delivery partijen, voedselverpakkingleveranciers en overige ketenpartners die actief zijn in de regio Noord-Holland. 

Wat levert het op?

  • Tijdens deze CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen;
  • Je werkt er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn te realiseren is voor je bedrijf en presenteert die op de laatste Track dag aan diverse huidige of toekomstige ketenpartners;
  • Het samenwerken binnen de keten brengt nieuwe partners in beeld en maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar;
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen;
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving, zoals de UPV;
  • Het levert de nodige media-aandacht op voor jouw bedrijf en de keten.

Wat je gaat doen

Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie. Je analyseert de huidige lineaire waardeketen en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want de andere deelnemers komen uit dezelfde keten en hebben dus kijk op de route van jouw product. Zij kunnen je nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design-strategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Samen bekijken we de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor je bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je eventueel klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Dit is de basis voor de laatste stap, waarin je een doordachte pitch voorbereidt.

Over CIRCO Hub Noord-Holland

Vanaf 21 juli 2021 is Impact Hub Amsterdam officieel ook de CIRCO Hub Noord-Holland. CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. Door middel van CIRCO Tracks stellen we jou als MKB in de gelegenheid om binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan met een circulair product of dienst en zo nieuwe duurzame businessmodellen te creëren.