nl
en
About us | Events | Masterclass Circulair Ondernemen | Samenwerkingen opzetten

Circulair Ondernemen | Samenwerkingen opzetten

MASTERCLASS – Circulair ondernemen kun je niet alleen, als bedrijf moet je samenwerken met je leveranciers en het behalen van gezamenlijke doelen centraal stellen. Maar wat mag je verwachten van je leveranciers? Hoe denk je in oplossingen in plaats van problemen? Je wilt wel innovatief zijn, maar hoe? En wie gaat dat betalen?

Dit is de vierde in een serie van zes achtereenvolgende masterclasses over circulair ondernemen. Deze serie is onderdeel van het jaarprogramma Circulaire Economie dat we in 2021 samen met Provincie Noord-Holland organiseren om het circulaire ecosysteem in de provincie te versterken. Heb je de eerste drie masterclasses gemist? Geen probleem, je kunt de masterclasses online terugkijken. > https://bit.ly/e_learningce

Tijdens deze training ga je samen met andere MKB-bedrijven uit Noord-Holland kijken naar hoe je je leveranciers mee kan krijgen in jouw circulaire ambitie. Naar aanleiding van verschillende voorbeelden bespreken we de succes factoren van vruchtbare samenwerkingen.

Resultaat

  1. Overzicht van succesvolle samenwerkingen.
  2. Tools en kennis om succesvolle samenwerkingen op te zetten met je leverancier.

Voor wie

Voor MKB in Noord-Holland en iedereen die wil weten hoe je een bedrijf (meer) circulair kunt maken, of dat nou je eigen bedrijf is of dat van je werkgever.

Trainer

Erick Wuestman is adviseur, spreker en expert op het gebied van circulaire economie. Zijn werk is gericht op het promoten en overtuigen van andere bedrijven om een ​​nieuwe richting in de economie te vinden en daarmee te bouwen aan een schone en duurzame economie op basis van principes die zo circulair mogelijk zijn. Samenwerking is volgens hem de sleutel tot de transitie naar een circulaire economie.

Hij begon als interieurarchitect, aangetrokken door de innovatieconcepten voor wonen. Na een opleiding tot value engineer is Wuestman echter geleidelijk overgegaan naar het faciliteren van organisatieontwikkeling en transitie.

Tussen 2012 en 2018 richtte Wuestman zich volledig op het vormgeven van concrete oplossingen voor de schaarste aan grondstoffen en afval bij Stichting Circulaire Economie waar hij oprichter was.

De aansluiting bij KplusV in 2015 heeft voor een versnelling gezorgd in het vergroten van circulaire impact. Met bijvoorbeeld nieuwe businessmodellen, alternatieve financieringen en specifieke ecosystemen. Maar ook door de begeleiding van organisaties bij onder andere biobased innovaties en circulair inkopen.

Ook is hij een van de oprichters van de Cirkelstad Coöperatie U.A. en treedt op als programmaleider Innovatie & Services. Circle City werkt aan een wereld zonder afval en zonder bouwfalen. 

 

LinkedIn-groep

Word lid van onze community op LinkedIn voor het laatste nieuws en evenementen over circulariteit in Noord-Holland!

Over provincie Noord-Holland & Impact Hub Amsterdam

Provincie Noord-Holland en Impact Hub Amsterdam werken samen aan de versterking van het circulaire ecosysteem in de provincie. Als onderdeel van deze samenwerking organiseren we verschillende evenementen en masterclasses.