Een groot deel van de grondstoffenstromen in Westfriesland is gerelateerd aan bouwen en slopen. Hoe kunnen we die grondstoffen hoogwaardig opnieuw inzetten? Dat verkennen overheden, (keten)partners en kennisinstellingen uit de regio met elkaar. De vraag naar secundaire grondstoffen neemt toe. Maar hoe zorgen we voor een goede toelevering van bijvoorbeeld hout, staal en beton?
Tijdens deze bijeenkomst zoeken we met elkaar naar circulaire mogelijkheden. We leren van elkaar, en van de kennis en ervaring van grote regionale opdrachtgevers. Zo nemen we drempels weg, en komen vraag en aanbod samen.
Provincie Noord-Holland en Circulair Westfriesland organiseren op 11 november samen met Impact Hub Amsterdam een netwerkbijeenkomst over het circulair renoveren van woningen en bedrijfspanden.
Wilt u het event virtueel bijwonen? Kies dan voor het ticket Online bijwonen in de check-out. Daarnaast zijn er 40 reguliere tickets Live op locatie beschikbaar om het event bij te wonen op locatie. Aanmelden kan tot 8 november en deelname is gratis.
14.30 Inloop (digitaal & fysiek)
15.00 Welkom door Chandar van der Zande, Provincie Noord-Holland & Barbara Harskamp, Circulair WF
15.10 Hans Kröger, directeur woningcorporatie Het Grootslag: Renovatievraag Woningcorporatie (case 1)
15.30 Gert Jan de Gier, Luijtgaarden: Circulair renoveren met dakpannen: De praktische aanpak van een dakpannenspecialist
15.45 Ilyes Machkor, coordinator Duurzaamheid Dijklander Ziekenhuis: Renovatievraag Dijklander Ziekenhuis (case 2)
16.05 Jimi Obdam, Vic Obdam Staalbouw BV: Waarom voor hergebruik kiezen.
16.15 Pauze met catering en ruimte voor netwerken en matchmaking
17.00 Afsluiting.
Veel bouwwerken lopen al vertraging op doordat grondstoffen niet op tijd geleverd kunnen worden. Om aan de grote bouw- en renovatievraag (energietransitie) te kunnen voldoen, is het nodig om in te spelen op een circulaire bedrijfsvoering. Netwerkbijeenkomsten zoals deze helpen bij het toekomstbestendig maken van je bedrijf en businessmodel. Tijdens deze meeting kun je in contact komen met de juiste marktpartijen, en ondersteuning krijgen bij het succesvol circulair (ver)bouwen.
Provincie Noord-Holland – is een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van circulair ondernemen. Door middel van verschillende programma’s, kennisbijeenkomsten en subsidies helpt ze ondernemers in de provincie met het ontwikkelen van een circulair businessmodel en bij het uitvoeren van circulaire projecten. Focussectoren zijn textiel, water en de bouw. Bekijk de ActieAgenda circulair Provincie NH & Programma Investeringsgereed Innovatief MKB.
Circulair Westfriesland – is een initiatief van zeven Westfriese gemeenten, Westfriese Bedrijven Groep, Omgevingsdienst NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Rabobank. Circulair Westfriesland stimuleert circulaire initiatieven en bundelt kennis en kunde van bedrijven, overheden en (kennis)organisaties in de regio. Door slim om te gaan met grondstoffen draagt de regio bij aan een duurzame en toekomstbestendige economie. Wij helpen ondernemers om de zorg voor het milieu te verbinden aan een gezonde bedrijfsvoering. Bekijk website.
Impact Hub – Impact Hub Amsterdam maakt deel uit van het snelgroeiende Impact Hub netwerk van impactondernemers en innovators met meer dan 16,500 leden in 100 steden over de wereld. Ons doel is om de transitie naar een nieuwe economie te versnellen; een inclusieve economie die voor iedereen werkt en waar impact de norm is. Ons gedreven team heeft al meer dan 4000 bedrijven geholpen om duurzamer te worden en meer impact te maken. Via onze ecosystemen kunnen startups, MKB’s en grote organisaties hun eerste stappen op weg naar duurzaamheid zetten, innovatieve oplossingen vinden en deelnemen aan trainingsprogramma’s om hun positieve impact te vergroten.
Stichting Circuleren – is opgericht door vier ondernemers uit verschillende sectoren uit de bouw, met als intrinsieke motivatie het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. De stichting heeft een beoogd ledenbestand samengesteld uit overheid, onderwijs en ondernemers. Het doel is samenwerken, het openstellen en delen van kennis en het realiseren van een versnelde invoering van de circulaire economie. Bekijk website.