nl
en
About us | Careers | Office & Culture Manager

Office & Culture Manager

We are looking for an Office & Culture Manager who can (preferably) join our team as of August 2022. For this position we are looking for an entrepreneurial enthusiast who ensures that the Impact Hub Netherlands runs like a train. We are looking for a fast learning and proactive junior who wants to grow within a dynamic environment.  

About impact hub

Iedereen heeft ideeën om de wereld te verbeteren – Impact Hub is een plek waar je deze ideeën vorm kunt geven. Met ruim 100 Impact Hubs, meer dan 24.500 impact makers over de hele wereld, een van de meest toonaangevende start-up netwerken wereldwijd. Impact Hub heeft een ecosysteem gecreëerd dat mensen internationaal verbindt, inspireert en in staat stelt om de samenleving te beïnvloeden. Van Amsterdam tot Accra, van Manilla tot Mexico-Stad: we bieden toegang tot netwerk, kennis en talent en middels onze programma’s helpen wij ondernemers versneld te groeien van intentie naar impact én bij het implementeren van duurzame innovaties bij het bedrijfsleven. Terwijl we in 2005 met slechts één Impact Hub zijn gestart, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een hecht wereldwijd netwerk.

About the role

Deze functie als Office en HR Manager is een geweldige kans voor iemand die gepassioneerd is over de thema’s sociale innovatie en ondernemerschap en die zich helemaal wil richten op de ondersteuning van de organisatie. Een rol met een raakvlak met meerdere disciplines binnen het team (o.a. HR, operations, finance). Jouw ambitie en ervaring bepalen voor een deel jouw verantwoordelijkheden. Er zal veel ruimte zijn om zaken op te pakken en door te groeien in richting die goed bij jou past. 

Functieomschrijving

Je houdt je bezig met de ondersteuning van verschillende business units van Impact Hub Amsterdam (met o.a. HR, operations en finance). Daarnaast ondersteun je het management team in hun algemene werkzaamheden en in de uitrol van domein overstijgende projecten. Hieronder de belangrijkste werkzaamheden per domein.

HR – Team & culture: Je coördineert en hebt het overzicht van alle team events / belangrijke team momenten en ondersteunt de Team Leads bij het recruitment process, je maakt nieuwe arbeidscontracten en draagt met het team zorg voor een goede onboarding van nieuwe teamleden. Verder meehelpen aan de bouw van het HR beleid met sterke focus op team happiness & culture.

Operations – Je kent onze systemen en processen door en door, helpt teamleden met hun vragen, voert optimalisaties door en lost problemen op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor onze telefoon, algemene inbox en fysieke post. Ook help je bij de uitrol van diverse discipline-overschrijdende projecten waarmee de business wordt verbeterd. Voorbeelden kunnen zijn de uitvoer van een GDPR check, een nieuw wachtwoord managementsysteem, en het organiseren van verbeteringen in onze fysieke ruimtes. Daarnaast help je mee aan interne activiteiten: je ondersteunt de organisatie van team- en soms ook klantevents.

Finance – Je assisteert bij de administratieve processen van het finance team, werkt nauw samen met de finance manager, en staat staat met beide voeten in de business. Je overziet het debiteurenbeheer en communiceert met klanten en leveranciers over administratieve vragen. Dit geeft je een goed inzicht van de dynamiek van het bedrijf en maakt jou de echte spin in het web van het bedrijf.

PROFIEL

 • Je werkt nauwkeurig, kunt je goed focussen en pakt zaken snel op. Je bent zelfredzaam, proactief, houdt het overzicht en hebt weinig woorden nodig om aan de slag te gaan. Je bent enthousiast om onderdeel uit te maken van een snel groeiende wereldwijde start-up omgeving en impact gedreven collega’s.
 • Je bent een operator en een “doener”, je houdt er van om taken af te vinken en te zorgen dat werkzaamheden goed en gestructureerd verlopen. Je kunt goed communiceren met diverse stakeholders en je werkt graag samen in multidisciplinaire teams.
 • Je hebt affiniteit met het ondersteunen van een bedrijf met sterke focus op team happiness, het behoud en versterken van de cultuur, alsook het draaiende houden van de business. Hiernaast vind je het leuk om je te verdiepen in verschillende (HR) regelgeving.
 • Je wil graag leren en begrijpt dat begint bij de basis. Je verdiept je graag in hoe zaken werken en vindt het niet erg af en toe ook repetitief werk te doen.
 • Je past goed binnen een internationale en multiculturele setting. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden in minimaal deze twee talen.

Specificaties

 • Rol: 0,8 FTE (fulltime is bespreekbaar)
 • Locatie: Impact Hub Nederland, gevestigd in Amsterdam, in het Koninklijk Instituut van de Tropen (KIT)
 • Contract: 12 maanden met een proeftijd van 1 maand met intentie tot verlengen bij goed functioneren.
 • Na een inwerkperiode coördineer je zelfstandig de toegewezen administratieve processen en ben je eerste aanspreekpunt van het team bij operationele en administratieve vragen.
 • Je hebt toegang tot alle evenementen en exclusieve learning opportunities van onze partners.
 • Je bent onderdeel van een internationaal team van 25 gecommitteerde en ondernemende impactmakers (700+ wereldwijd) en wordt onderdeel van een wereldwijde beweging die je in staat stelt je internationale netwerk te ontwikkelen.
 • Salaris: marktconform en deels gelinkt aan jouw werkervaring.
 • Professionele en persoonlijke groei en carrièreontwikkeling zijn integraal onderdeel van deze positie.
 • Thuiswerken is in overleg mogelijk, net zoals het in overleg flexibel inplannen van je werktijden. 

SOLLICITATIEPROCEDURE

Sollicitaties ontvangen wij via email, voeg daar de volgende informatie aan toe:

 • Beknopte en gerichte sollicitatiebrief waarin je aangeeft waarom jij en Impact Hub voor elkaar gemaakt zijn.
 • CV
 • Na een initiële screening word je al dan niet uitgenodigd voor een interview.