nl
en
News | Tatiana Glad nieuwe directeur Impact Hub Global

Tatiana Glad nieuwe directeur Impact Hub Global

Vol trots maken wij bekend dat Tatiana Glad per 1 januari 2022 de rol van Global Executive Director op zich neemt voor het wereldwijde Impact Hub Netwerk. De leiding van Impact Hub Amsterdam wordt overgenomen door Ilse Kwaaitaal en Manon Klein. For English click here
Tatiana, Manon and Ilse.

Tatiana is mede-oprichter en sinds 2008 directeur van IHA. Samen met een gepassioneerd team wist zij Impact Hub Amsterdam de afgelopen jaren uit te laten groeien tot een partner die bedrijven in heel Nederland helpt bij hun transitie naar een duurzaam bedrijfsmodel. Vanaf januari 2022 zet Tatiana haar werk voor een duurzame samenleving voort binnen het wereldwijde Impact Hub netwerk dat werd opgericht in 2011 en waar nu meer dan 100 Impact Hubs deel van uitmaken. Lees meer over de transitie hier

Ilse Kwaaitaal en Manon Klein zijn er op gericht om Impact Hub Amsterdam de komende jaren verder te laten groeien en daarmee nog meer impact te maken. Impact Hub Amsterdam focust hierbij op het scouten van duurzame innovaties en het landelijk en internationaal uitrollen van de programma’s die duurzame ondernemers ondersteunen. Dit doen we binnen de onderwerpen: een duurzaam voedsel ecosysteem, circulaire economie, duurzame mode-industrie en een inclusieve samenleving.

"Ilse en Manon beschikken over de benodigde integriteit en bewezen toewijding aan een duurzame toekomst - ik ben enthousiast over de toekomst die ze samen zullen ontvouwen voor ons team, de gemeenschap en onze partners!"
Tatiana

Zo brengt ons ervaren scoutingteam grote organisaties en innovatieve impact ventures samen om een ​​blijvende impact te maken, met klanten als IKEA, Renewi en Impact Nation. En wordt onder begeleiding van Impact Hub Amsterdam samen met Europese Impact Hubs het nieuwe project REACT! uitgerold dat gericht is op het versterken van de circulaire economie. Daarnaast doen we Europese onderzoek naar het versterken van ondernemerschap onder nieuwkomers,  o.a. door het project MIG.EN.CUBE.

In ons nationale duurzame voedselketen- programma blijven we ook de komende jaren werken aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem, waaronder snelgroeiende innovators als Willicroft, ReNature en Boon Bonen. En als CIRCO- Hub Noord-Holland werken we de komende 3 jaar met 150 MKB’s aan hun transitie naar een circulair businessmodel. Deze projecten ondersteunen onze missie om de transitie naar een duurzame en inclusieve economie te versnellen. 

Ik help bedrijven duurzaam te innoveren door middel van samenwerkingen met start-ups & scale-ups. Zo bouwen we een brug van de oude naar de nieuwe economie. Daarnaast wil ik in mijn nieuwe rol de enorme hoeveelheid kennis die aanwezig is bij Impact Hub Amsterdam verder ontsluiten. Hiermee kunnen we bedrijven nog beter helpen om duurzame voorlopers te worden, en kunnen we ook meer sturing geven aan wat er ECHT nodig is voor een eerlijkere en duurzamere economie.Ilse Kwaaitaal

Een belangrijk element in mijn rol is het bouwen van ecosystemen rondom innovatieve duurzame bedrijven die de nieuwe economie versnellen. In mijn nieuwe rol zorg ik ervoor dat Impact Hub Amsterdam nog meer ondernemers helpt bij het opstarten en laten doorgroeien van een duurzaam bedrijf en deze te koppelen aan investeerders, experts en klanten. Zo zijn er inmiddels in elke sector voorbeelden van duurzame oplossingen voorhanden, die nodig zijn om een duurzame economie vorm te geven.Manon Klein

Over Impact Hub Amsterdam

Impact Hub Amsterdam maakt deel uit van het snel groeiende Impact Hub netwerk van impactondernemers en innovators met meer dan 24.000+ leden in 100 steden over de wereld. Ons doel is om de transitie naar een ​​nieuwe economie te versnellen, een inclusieve economie die voor iedereen werkt en waar impact de norm is. Ons gedreven team heeft al meer dan 4000 bedrijven geholpen om duurzamer te worden en meer impact te maken.

In ons werk hanteren we een ecosysteembenadering, omdat de complexe vraagstukken waar onze samenleving voorstaat niet alleen kunnen worden opgelost. Ze vragen om samenwerking. Onze ecosystemen zijn gericht op de foodsector, de circulaire economie, een inclusieve samenleving en de modesector.

Via onze ecosystemen kunnen startups, MKB en grote organisaties hun eerste stappen op weg naar duurzaamheid zetten, innovatieve oplossingen vinden en deelnemen aan trainingsprogramma’s om hun positieve impact te vergroten.