nl
en
Startups | Accelerators | Circulair Ondernemen in Noord-Holland

Circulair ondernemen in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland en Impact Hub The Netherlands werken samen om het circulaire ecosysteem in de provincie te versterken. Gedurende 2021 faciliteren we iedere maand gratis expertsessies, netwerkevenementen of masterclasses om aan de slag te gaan met circulariteit.

Dit jaarprogramma biedt:

  • 6 masterclasses om de (volgende) stap te zetten naar circulair ondernemen. 
  • 2 inspiratietours binnen een circulaire keten om inzicht te krijgen in de voordelen, uitdagingen en mogelijkheden voor bedrijven. 
  • 3 meetups om samen met ondernemers, academia, overheid, en startups samen te brainstormen over de kansen en uitdagingen die circulair ondernemen met zich meebrengt. 
  • Contact met je peers via onze LinkedIn groep.

In dit jaarprogramma werk je samen met andere MKB bedrijven en startups uit Noord-Holland aan het circulair maken van jouw onderneming. Als onderdeel van een groeiend netwerk van collega ondernemers leer je welke uitdagingen je tegenkomt en helpen experts je tijdens onze masterclasses hoe je deze kunt oplossen. De programmering helpt je om dieper op het thema circulariteit in te gaan, en we bieden de ondersteuning en middelen om direct aan de slag te gaan. Helemaal nieuw in het veld van circulair ondernemen? Ook dan ben je aan het goede adres. Stap voor stap maak jij jouw bedrijf toekomstbestendig door de principes van circulair ondernemen eigen te maken in je eigen tempo.

Aan het einde van het jaarprogramma heb je geleerd:

> wat de circulaire economie betekent en wat kansrijke nieuwe businessmodellen zijn;
> hoe je je eigen uitdaging scherp krijgt;
> wat de circulaire kansen zijn en hoe deze te benutten in je huidige business model;
> hoe circulaire samenwerkingen op kunt zetten;
> hoe circulaire financiering en investering werkt;
> hoe je je verhaal vertelt en je merk positioneert.

Inschrijven

Het jaarprogramma bestaat uit 11 gratis evenementen, waarvan 6 masterclasses die op elkaar voortbouwen. Schrijf je vandaag nog in voor 1 of meerdere evenementen. Een masterclass gemist? Geen nood. We nemen alles op, waardoor je het later terug kan zien. > bit.ly/e_learningce

Timeline

Masterclass
30 SEPTEMBER
Circulaire Samenwerkingen opzetten
28 OKTOBER
Circulaire financiering
Masterclass
28 OKTOBER
Circulaire financiering
Network Meeting
11 NOVEMBER
Circulair (ver)bouwen in Westfriesland
25 NOVEMBER
Circulaire Marketing en branding
Masterclass
25 NOVEMBER
Circulaire Marketing en branding
Circulaire Inspiratietour
8 FEBRUARY
Thema: Bouw
9 FEBRUARY
Gooi & Vechtstreek Ecosystem Meetup
9 FEBRUARY

Latest updates

13 April

We interviewden drie belangrijke spelers binnen de textielsector die hebben bijgedragen aan een circulaire modeketen en bespraken wat er nodig is om het circulaire ecosysteem van de provincie Noord-Holland te versterken.
8 December

Joost de Kluijver is al een lange tijd werkzaam in de mobiele telefonie sector. De telefoon is een icoon geworden van technologische vooruitgang, stelt hij. Met zijn bedrijf Closing the Loop voorkomt Joost dat telefoons na een aantal jaar trouwe dienst op de vuilnisbelt terechtkomen.

Hoe de provincie toewerkt naar een 100 % circulaire economie.

Bekijk hier wat de provincie doet voor ondernemers op het gebied van circulair ondernemen in Noord-Holland. Of bekijk de korte versie van de actieagenda Circulaire Economie waarin staat wat de provincie de komende vijf jaar gaat doen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Partners