Wetenschappelijk onderzoek over voeding lijkt soms tegenstrijdig, maar toch liggen er veel antwoorden in besloten. Tijdens dit seminar behandelen we vragen als: wat ligt er aan de basis van chronische ziekten? Wat is de invloed van onze genen? Wat doen suiker en eiwitten nou eigenlijk? Kom langs op 8 oktober voor de antwoorden!

Voeding is een gevoelig onderwerp, bijna vergelijkbaar met religie en politiek. Tegelijkertijd worden Westerse landen geplaagd door hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en de zorgkosten rijzen de pan uit. Het barst van de diëten en verwarrende informatie over gezonde voeding. Zelfs de meest kritische consument ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

We willen allemaal gezond zijn, de energie hebben om te doen en laten wat we willen en tegelijkertijd gelukkig en fit oud worden. Het gaat niet alleen om het ontwijken van ziekte. We kunnen een hoop leren van deze man uit The Blue Zones, gebieden in de wereld waar mensen in grote gezondheid het oudst worden.

Hoe doe je dit?
Het begint bij helderheid over wat wel en niet gezond is. Gewicht hebbende studies tonen aan dat je grote controle hebt over je eigen gezondheid, zelfs over hoe je genen zich uiten, door bewust een gezonde levensstijl te kiezen.

Wetenschappelijk onderzoek uitgelegd

Artsen Heleen en Alphonse Roex zijn helemaal uit Australië overgekomen om je te leren hoe je wetenschappelijk bewijs over gezonde voeding moet interpreteren, zodat je duidelijkheid krijgt. Een aantal van de grootste ziekten worden behandeld zoals, kanker, diabetes, hart- en vaatziekten. Na dit seminar zal je niet meer verward zijn over berichtgeving rondom gezonde voeding in de media. Doordat je het verschil leert kennen tussen optimaal gezond – en minst optimaal gezond voedsel, leer je praktisch en effectief gezonde keuzes maken voor jezelf en je familie.

Voorkom en genees hart- en vaatziekten
Ab- en IJsbrand Straatman laten je het onderzoek achter het enige dieet ter wereld zien, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het hart- en vaatziekten kan stopzetten en zelfs genezen. Oud-president Bill Clinton heeft met deze methode zijn gezondheid herwonnen. Ook leer je iemand kennen die met deze gezonde levensstijl zijn ziekte stopgezet en omgekeerd heeft. Je leert alles over zijn ervaringen hiermee.

Toepassing in de praktijk
Gezond eten en andere positieve levensstijlveranderingen blijken het krachtigste wapen tegen vele problemen en zorgen voor meer energie en welbevinden. Maar hoe pas je dit toe? Irma Kromhout laat zien hoe makkelijk het is om lekker en gezond te eten, en hoe je jezelf verzekerd van succes om dit tot een duurzame levensstijl te maken.

Back to all Events

Date & Time

08 October 2017 | 13:00 to 17:30

Location

Impact Hub Amsterdam

SEE IT ON GOOGLE MAPS

Entry Fee

Cost for Members: 24

Cost for Guests: 37

Updated on 21 September 2017