Op een reis door India viel het kwartje bij de jonge advocate: ‘Ik raakte daar heel erg geïnspireerd door de wevers, en de boeren. En die prachtige stoffen die ik mijn handen kreeg. Zo mooi. Ik heb een passie voor mooie dingen. En van jong af aan, maakte ik al mooie dingen: kleding, accessoires, tassen. Het plaatje was voor mij ineens helemaal compleet.’

Thuisgekomen hing Bahareh Panjeh Shahi haar juridische carrière aan de wilgen en stortte zich vol overgave op haar droom: een duurzaam modemerk, geproduceerd door mensen uit landen als India, zodat zij zich aan armoede kunnen ontworstelen. Het bleek een schot in de roos: met haar plan werd ze winnares van de Marie Claire Starters Award, 5000 euro won ze daarmee. Ze besloot ook mee te doen met Ondernemen zonder Grenzen.

NEWS: The very first collection of KISS AND TELL dresses made out of sustainable silk will be are shown for the first time in her Salons. Join the salon and the first collection will be presented to you by a fashion show, while you sip your Champagne and enjoy the authentic atmosphere. You will have the opportunity to try on the beautiful dresses. Bring your mother and all girlfriends. 16 Nov, 6-9 pm | 17 Nov, 2-6 pm | 18 Nov, 2-6 pm

In dit filmpje vertelt ze wat ze geleerd heeft het afgelopen jaar. ‘Probeer niet het perfecte plan te maken. Ga het gewoon doen, het vormt zich gaandeweg, je plan.’

Blogpost van NCDO (Ondernemen Zonder Grenzen), door Petra Kroon – The Social Reporters

frederike_vos

frederike_vos